Deze 4 dingen zorgen er onbewust voor dat je negatiever gaat denken

Alleen maar ellende

Kijk jij wel eens het nieuws? Of luister je wel eens naar het nieuws op de radio? Onbewust wordt je meer negatief beïnvloedt door het nieuws dan je denkt. Waarom? Heel simpel. Op het nieuws zie je alleen maar ellende en alles wat er fout gaat in de wereld. En het gaat ook nog eens de hele dag door op tv en de radio.

Je onder bewustzijn is groter dan je bewust zijn. Dus onbewust heeft het nieuws meer invloed op je stemming dan je nu misschien denkt. Hoe je dat weet? Nou eigenlijk weet je dat niet want het is onbewust. Maar er is wel een manier om erachter te komen wat de invloed van het nieuws op je stemming is.

Ik ben een aantal jaar geleden gestopt met het kijken naar het nieuws. Als ik in de auto zit en de nieuwsuitzending komt op de radio, dan zet ik een cd op. ‘s Avonds kijk ik ook geen nieuws meer op tv. En dat bevalt prima. Pas nadat ik ermee stopte merkte ik het verschil. Ik heb niet al die beelden of verhalen in m’n hoofd, dus ik slaap beter en voel me rustiger.

onbewust negatieve invloeden

Onbewust een grotere invloed dan je denkt

Op het werk kun je ook onbewust negatief beïnvloedt worden. Lig je ‘s avonds uitgeteld op de bank en heb je werkelijk geen idee hoe dat komt? Dan ben je je er niet van bewust. Maar misschien weet je al wel dat je je teveel mee laten slepen door negatief gezeur en gedoe op het werk. Of wellicht ben je al grenzen aan het aangeven. Dan ben je al een stuk bewuster bezig

Zo heb ik er 15 jaar overgedaan om erachter te komen dat ik liever mijn eigen bedrijf heb dan dat ik in loondienst werk. En achteraf kwam ik er achter hoe het werk me dus toch nog heel erg onbewust heeft beïnvloedt. Want ik voelde me zó bevrijd toen besloot te stoppen met het werken in loondienst. Werk had al die tijd een grotere negatieve invloed op me dan ik dacht. Het is niet mogelijk om werk zomaar uit je leven te bannen, zoals je het nieuws uit kan zetten. Maar je kunt wel keuzes maken die beter bij je passen.

Zeventig procent negatief

Onze hersenen zijn 70% negatief georiënteerd. Vroeger was dat handig. Als er gevaar dreigde, waren we er als de kippen bij om te vluchten. Maar nu werkt dit tegen ons. We denken vaak negatiever dan nodig. In de Eye Opener Challenge geef ik je handige tools om die gedachten te tackelen. Maar er is nog 1 belangrijke tip wat we allemaal te weinig doen. En dat is: focus op wat goed gaat.

Bekijk de video met voorbeelden van hoe je dit kunt aanpakken. Geen enkele video missen? Abonneer je op mijn YouTube kanaal en like mijn Facebook pagina.

4 reacties op “Deze 4 dingen zorgen er onbewust voor dat je negatiever gaat denken”

    1. Oei, Doris, dat is niet fijn. Heb je mijn podcasts al geluisterd? Daar geef ik ook tips voor als je moeite hebt om te ontspannen. Groetjes, Sandra

  1. Als mijn man weer eens in het jaar 17 dagen alleen op fietsvakantie gaat voel ik mij eenzaam, en heb stress en angst. Ik heb fibromyalgie,atritus,allegie

    anne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top