Blog

Moeilijke tijden vanwege corona

Dit is waar het om draait in moeilijke tijden

Ervaar jij moeilijke tijden vanwege het Corona virus? En denk je dat je je pas beter voelt als alles achter de rug is? Dan is dit jouw wake up call!

Corona moe? dit kost je mega veel energie

Deze belangrijkste Corona-maatregel vergeet het RIVM te melden

Met deze maatregel kunnen we paniek en hamsteren voorkomen en de kalmte bewaren!

slachtoffer of niet doorslaan in niks moeten

Doorslaan in niks moeten

Niks moet. Je kunt het ook verkeerd interpreteren. Als excuus om letterlijk niets te doen. Niks aan te pakken…

Podcast van Mentaal Sterk met Sandra

Bevrijdende inzichten

Ontdek elke week via mijn podcast bevrijdende inzichten die alles in je leven makkelijker maken.

Moeilijke tijden vanwege corona

Slachtoffer of niet?

Ken jij iemand die altijd het slachtoffer uithangt? Of misschien vind je zelf wel dat je slachtoffer bent van een bepaalde situatie?

Corona moe? dit kost je mega veel energie

Moe? Dit kost je mega veel energie

Ben je vaak boos op iemand? Of geef je vaak adviezen en doet de ander er maar niks mee? Word je er eigenlijk doodmoe van? Dan is deze podcast met hele praktische tips voor jou.

Krachtig en toch burn-out

Krachtig burn-out

Misschien ben jij een krachtig persoon en had niemand verwacht dat je een burn-out zou krijgen? Check hier hoe dat komt.

Hooggevoeligheid als kracht

Hooggevoeligheid als kracht

Zie je hooggevoeligheid als een last of als een kracht? In deze podcast ontdek je hoe je hooggevoeligheid als een kracht kunt inzetten zodat je er meer van kunt genieten.

Hoe je beter kunt ontspannen

Minder jagen en makkelijker vertragen

Zit je ’s avonds doodmoe op de bank? Dan is de kans groot dat je overdag te weinig ‘vertraagt’. Ontdek hier hoe je minder kunt jagen en meer kunt ontspannen

Gratis artikel van mentaal sterk met sandra

Het briljante inzicht van mijn oma

Mijn oma was niet alleen 80 jaar maar reed ook 80 km per uur op de snelweg. Levensgevaarlijk. Mijn oma had daar echter een tegendraadse briljante opvatting over.

Hoe je kunt omgaan met negativiteit in het team

Omgaan met negatief gedoe op het werk

Vooral in de zorg is er hoge werkdruk. Dat zorgt vaak voor geklaag en negatief gedoe in het team. Hoe kun je daar nu het beste mee omgaan?

Hoe ga ik om met piekergedachten?

Hoe kan ik omgaan met piekergedachten?

Een stroom van piekeren gedachten kan ervoor zorgen dat je moeilijk in slaap valt. Hoe kun je hier nu het beste mee omgaan?

Hoe kom ik van mijn angst af?

Hoe kom ik van mijn angst af?

‘Hoe kom ik van mijn angst af’ is een vraag die veel mensen enorm bezighoudt. Mijn antwoord hierop zal je verbazen.

podcast van Mentaal Sterk met Sandra

Mindfulness en huishoudelijke hulp

Voor mij is er een duidelijke relatie tussen mindfulness, mijn oma en huishoudelijke hulp. Ik vertel je er alles over in deze podcast.

Podcast van Mentaal Sterk met Sandra

Anders kijken naar een man op een fiets

Al acht jaar lang kom er elke week een man op zijn fiets voorbij iets bij de buren in de brievenbus gooit. Je kunt die man zien als iemand die gewoon iets van post brengt. Maar je kunt er ook heel anders naar kijken. Ik vertel je hoe ik naar deze man kijk. In deze …

Anders kijken naar een man op een fiets Lees verder »

Onbewust de fout in…

Je hebt waarschijnlijk een heleboel gewoonten die je blijft herhalen om van je klachten af te komen. Die gewoonten helpen soms best wel. Maar de meeste gewoonten helpen maar even. En maken je klachten juist erger op lange termijn. In deze video vertel ik je wat die gewoonten zijn:

Stop hiermee

Er is iets waar je vandaag nog mee kunt stoppen. Iets wat er voor zorgt dat je direct beter voor jezelf gaat zorgen.  Het is alleen belangrijk dat wéét wat dat is waar je vandaag nog mee kunt stoppen. Ik wist in het begin niet wat dit was. Nadat ik er over had nagedacht kwam …

Stop hiermee Lees verder »

Het gevaar van geen plan hebben...

Het gevaar van geen plan hebben

‘Ineens’ moet ik koken Jaren geleden liet ik me meesleuren door het leven. Ik deed gewoon wat er op mijn pad kwam. Als er bijvoorbeeld een brief in de bus viel, dan dacht ik: ‘O ja, de administratie moet ook nog!’ En voordat ik het wist was ik anderhalf uur bezig met de administratie. Waardoor …

Het gevaar van geen plan hebben Lees verder »

Frustratie op het werk? Dit is je redding.

Frustratie op het werk? Dit is is je redding.

Je stoort je mateloos Vind jij dat je collega’s soms ronduit inefficiënt werken? Heb je een leidinggevende die er een potje van maakt? Terwijl jij alláng ziet hoe dat beter kan? Lekt hierdoor je energie weg? En raak je door die toenemende vermoeidheid alleen maar sneller geïrriteerd? Als je je dagelijks kapot ergert aan collega’s …

Frustratie op het werk? Dit is is je redding. Lees verder »

Hoe je kunt leren luisteren naar je intuitie

Hoe je kunt leren luisteren naar je intuïtie

Lekker makkelijk Het wordt zo makkelijk geroepen: luister naar je intuïtie, oftewel luister naar je gevoel. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? In dit artikel meer helderheid over hoe jouw intuïtie werkt en hoe je dus meer naar je gevoel kunt luisteren.

Hoe kun je het beste omgaan met je innerlijke criticus

Hoe je het beste kunt omgaan met je innerlijke criticus

Jezelf omlaag trekken Stel: je vriendin is ontslagen, ze voelt zich vreselijk. Hoe zou jij op haar reageren? Neem even momentje om hier over na te denken. Eén van de dingen die je zou zeggen: ‘Goh wat moeilijk voor je, kan ik iets voor je doen?’ Je toont compassie en je gaat zeker niet de criticus …

Hoe je het beste kunt omgaan met je innerlijke criticus Lees verder »

Wat is de rol van je gedachten in ene pijnlijke situatie?

Wat is de rol van je gedachten in een pijnlijke situatie?

In het ijsbergmodel vertel ik dat je gedachten je gevoel veroorzaken. Maar hoe zit dat nu met je gevoel in een échte pijnlijke situatie? Je stoot bijvoorbeeld je teen of breek je arm. Je kunt ook te maken krijgen met situaties waar je verdrietig van wordt. Wat doe je dan?

Hoe je kunt omgaan met tegenslag

Hoe je beter kun slapen als je een tegenslag hebt gehad

Stel je hebt de volgende tegenslag te verwerken: je werkgever verkiest je collega boven jou om te mogen blijven. Dat is een behoorlijke tegenslag. Je slaapt er slecht van en wordt vaak wakker. Wat kun je doen om beter te slapen?

onbewust negatieve invloeden

Deze 4 dingen zorgen er onbewust voor dat je negatiever gaat denken

Kijk jij wel eens het nieuws? Of luister je wel eens naar het nieuws op de radio? Onbewust wordt je meer negatief beïnvloedt door het nieuws dan je denkt. Waarom? Het antwoord is eigenlijk heel simpel.

dit heb je absoluut nodig om je beter te voelen

Dit heb je absoluut nodig om je beter te voelen

Als iemand wat er op het werk allemaal gebeurt de schuld geeft van zijn of haar gevoel, dan noemen we dat in de psychologie: externe locus of control. Dan lukt het niet om te veranderen. Ontdek wat je wél nodig hebt om lekkerder in je vel te zitten.

Hoe je kunt zien dat iemand het slachtoffer speelt

Hoe je kunt zien dat mensen het slachtoffer spelen

Sommige mensen kunnen ronduit vermoeiend zijn. En dat komt meestal door die mensen zich het slachtoffer voelen van een situatie of probleem en het daar uren over kunnen hebben. Er zijn 3 aanwijzingen waaraan je iemand die het slachtoffer speelt, duidelijk kunt herkennen.

Deze explosieve manier helpt je om anders met angst om te gaan

Deze explosieve manier helpt je anders om te gaan met angst

Stel je eens voor: je bent al 20 jaar verslaafd aan anti depressiva en hebt dus 20 jaar je angsten onderdrukt. Dat doet me denken aan iets wat er kan gebeuren als er brand is.

slachtoffer van stress

Hoe je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt van een probleem of situatie

Ken je iemand die in de o zo bekende slachtoffer rol zit? Of misschien vind je zelf wel dat een slachtoffer bent van een situatie? Dit kun je doen om uit de slachtofferrol te stappen.

Deze energieslurpende strategie kun je beter laten

Deze energieslurpende strategie kun je beter laten

Gebruik jij vaak dezelfde strategie? Heb jij bijvoorbeeld al minstens 100 keer tegen je partner gezegd dat hij zich minder druk moet maken over wat er op het nieuws en in de politiek gebeurd? En helpt dat niet? Ontdek de tegendraadse manier om dit compleet anders te doen.

5 krachtige eigenschappen die kunnen bijdragen aan burn-out

Deze 5 krachtige eigenschappen kunnen bijdragen aan een burn-out

Ben jij iemand die burn-out is geraakt en van wie niemand dat had verwacht? Er zijn een aantal krachtige eigenschappen die kunnen doorslaan naar valkuilen waardoor je burn-out kunt raken.

Categorieën

Scroll naar top