Hoe je beter kun slapen als je een tegenslag hebt gehad

Tegenslag verwerk je niet in je slaap

Stel je hebt de volgende tegenslag te verwerken: je werkgever verkiest je collega boven jou om te mogen blijven. Dat is een behoorlijke tegenslag. Je slaapt er slecht van en wordt vaak wakker. Want nu twijfel je aan jezelf en aan je functioneren. Echter, je hebt je slaap nodig. Dus wat kun je doen om beter te slapen?

Tegenslagen verwerk je misschien gedeeltelijk onbewust in je slaap. Maar je kunt je beter richten op wat je kunt doen als je wakker bent om die tegenslag te verwerken.

Tegenslag stappenplan

Stap #1: Check als eerste de feiten en ga de situatie niet zelf invullen met allerlei negatieve gedachten. Misschien ligt het helemaal niet aan jou? Het kan zijn dat je collega meer ervaring heeft of dat jij als laatste een contract kreeg waardoor je er als eerste uit moet. Wat dan ook, check de feiten bij je werkgever!

Feiten gecheckt en ligt het niet aan jou? Top.

Feiten gecheckt en ligt het wel aan jou? Oei. Dan kun je enorm aan jezelf gaan twijfelen.

Stap#2: Vind je de kritiek misschien stiekem wel terecht? Zie de kritiek dan als kans om te groeien!

Stap #3: Vind je de kritiek onterecht? Beoordeel dan de situatie. Heb je te maken met starre leidinggevende? Ga dan niet proberen diegene op andere gedachten te brengen. Want de meeste mensen in hogere posities lijden niet graag gezichtsverlies. Ga niet in gevecht met mensen of een situatie die je toch niet kunt veranderen!

Stap #4: Staat je leidinggevende wel open voor jouw mening? Kom dan voor jezelf op en geef je mening! Je mag gerust zeggen wat je ervan vindt. Ga er niet vanuit dat je hiermee je baan terug krijgt maar wees trots op jezelf dat je voor jezelf bent opgekomen.

Stap #5: Accepteer je onzekerheid en deze tegenslag en richt je op waar je wél invloed op hebt, namelijk: je waarden.

Wil je weten hoe je je precies kunt richten op je waarden? Meld je dan aan voor mijn gratis webinar. Dan vertel ik je hoe je dat kunt doen.

Meer van deze video’s? Abonneer je op mijn YouTube kanaal of volg mijn Facebook pagina. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top