Hoe je kunt leren luisteren naar je intuïtie

Hoe je kunt leren luisteren naar je intuitie

Lekker makkelijk

Het wordt zo makkelijk geroepen: luister naar je intuïtie, oftewel luister naar je gevoel. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? In dit artikel meer helderheid over hoe jouw intuïtie werkt en hoe je dus meer naar je gevoel kunt luisteren.

Hoe manifesteert intuïtie zich?

Toen ik op het HBO zat kreeg ik een keer een les over intuïtie. Ik vond dat mateloos interessant omdat ik veel herkende. Hieronder leg ik uit hoe je intutie kunt herkennen.

#1: Heb je wel eens dat er ineens beelden bij je opkomen waarvan je duidelijk voelt: Hee die heb ik niet zelf verzonnen? Dat zijn intuïtieve beelden

#2: Je kunt ook een onderbuikgevoel hebben. Waarin je spanning of een soort samentrekken onder in je buik voelt. Ook wel het niet pluis gevoel wat je vertelt dat er iets niet in de haak is.

#3: Ook kan het voorkomen dat je als je bijvoorbeeld met iemand in gesprek bent, je ineens weet wat er met die persoon is. Zonder dat hij of zij dat heeft uitgelegd. En je eigenlijk geen idee hebt waar dat ‘weten’ vandaan komt.

#4: Misschien ken je het wel. Dat als je ergens bent waar je veel rust hebt, dat je ineens een gedachte hoort die voelt alsof die niet van jou is. Een idee of inzicht waar je nog niet eerder over had nagedacht. Het is lastig om deze gedachten te onderscheiden van je verstandelijke gedachten. Dat is een kwestie van oefenen!

Herken je helemaal niets? Geen nood. Leren luisteren naar je intuïtie kun je trainen.

Absolute voorwaarde

Maar voordat je gaat oefenen is er 1 absolute voorwaarde om meer in contact te komen met je intuïtie. En dat is: lekker in je vel zitten. Rust in je leven en je lijf hebben. Als je altijd maar doorjakkert is er geen ruimte om te voelen wat er is. Dan stuurt je verstand je constant in alles wat je doet. Je denkbrein neemt dan alle beslissingen over. Omdat je bijvoorbeeld aan de verwachtingen van anderen wilt voldoen.

Als je allerlei zorgen en spanningen hebt is het moeilijk om te komen bij de informatie die je intuïtie je geeft. Dus werk eerst aan rust en ontspanning in je leven.

Train je intuïtie in 5 stappen

Als je gewerkt hebt aan meer rust en ontspanning in je leven, dan kun je de volgende stappen gaan toepassen.

Stap #1: Luister binnen 5 seconden naar je gevoel. Voel je: ‘ja dit wil ik of nee dit wil ik niet?’. Doe het dan of doe het niet. Want na 5 seconden neemt je verstand het alweer over en gaat ongetwijfeld allerlei bezwaren oproepen of je overhalen om het toch te doen. Wég is je intuïtie.

Stap #2: Ga lekker creatief aan de slag. Dat helpt om in contact te komen met je innerlijke gevoel van wat je mooi vindt, waar je je fijn bij voelt.

Stap #3: Laat het kind in jezelf weer los. Ga net als vroeger spontaan dingen roepen: ‘Jaa dat wil ik, jaa joepie dat ga ik doen!’. Zonder dat je je druk maakt over wat anderen daarvan vinden.

Stap #4: Doe mindfulness oefeningen, ga mediteren. Zoek de rust op. Ga leven in het nu.

Stap #5: Start nadat je dagelijks bezig bent met de eerste 4 stappen, een intuïtie dagboek en schrijf op wat je gevoel je zegt.

Sta jij al in contact met je intuïtie of echt totaal niet?!

Meer van dit soort video’s zien? Abonneer je op mijn YouTube kanaal of volg mijn Facebookpagina. Luister je liever? Check dan mijn podcasts.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top