Hierdoor kom je niet tot actie

Geen zin in actie

Heb je wel eens van die dagen dat je heel de dag maar in je stoel blijft zitten en niet tot actie komt? Je hebt geen energie en voelt je futloos. Je denkt: ‘ik heb nergens zin in, kan niemand om me heen hebben. Ik hoef al die drukte niet’.  Je houdt eigenlijk best van lekker koken of knutselt graag creatieve dingen. Maar nu effe niet. Dat kan best wel eens een keer. Alleen als dit vaker gebeurt is er meer aan de hand. Dan is het belangrijk om dit te weten.

Alles is energie

Je gedachten zijn energie. Negatieve gedachten zijn dus negatieve energie. Je kunt vergelijken met het eten van snoep oftewel lege calorieën. Dat geeft je even een suikerboost, maar daarna gaat je energie omlaag. Op het moment dat je in je stoel blijft zitten, dan maakt je lichaam geen adrenaline aan. Er komt geen energie los.

Zo kom je in een negatieve cirkel. Weet je nog uit de Eye Opener Challenge: je gedachten bepalen je gevoel! Door negatieve gedachten voel je je rot. Je verliest dan je selectievermogen om prikkels uit te filteren die je hersenen nodig hebben om tot doelen te komen.

Onze hersenen hebben houvast en richting nodig. En als je in je stoel blijft zitten gaan je gedachten dus alle kanten op. De kans is dan groot dat je onnodige dingen gaat denken, zoals: ‘Zie je wel, ik ben een somber persoon’.

Positieve actie

Dus als je realiseert dat gedachten energie zijn, dan kun je je voorstellen dat als je positieve gedachten hebt, dit positieve energie geeft. En dat kun je vergelijken met het eten van gezond voedsel. Als je gezond eet en beweegt dan krijg je energie. Je energie gaat dan ook toe naar de dingen die je wilt. En heb je wel die focus van dáár wil ik naar toe. Dat geeft houvast en richting.

Daar komt bij dat je zintuigen ook actiever worden. Je kunt dan makkelijker genieten van een mooi liedje of van lekker eten. Ook je intuïtie wordt versterkt. En dat alles zorgt ervoor dat je makkelijker tot actie komt en op je doelen afgaat. Je volgt dan beter je gevoel en je zit hoger in je energie.

Hierdoor kom je niet tot actie

Je bent je eigen optelsom

In actie komen valt of staat dus met je eigen denkgewoonten. Je bent de optelsom van je eigen gedachten. Heb je de gewoonte om veel te piekeren dan heb je al snel een machteloos gevoel en kom je niet tot actie. Negatieve gedachten en piekeren hebben 1 gegarandeerd resultaat: alles blijft zoals het is. Het verhindert je hersenen om te focussen op je doelen.

Alles is energie. Je gedachten, en dus ook je lichaam, kun je voeden met negatieve of positieve energie. Positieve energie zorgt ervoor dat je in actie komt. Je doet dan dingen die je leuk vindt. En dat geeft je vervolgens weer energie.

Bekijk deze video hieronder eens. Hoe hoog of laag zit jij in je energie? Laat het me hieronder weten.

Meer van deze video’s zien? Abonneer je op mijn YouTube kanaal en like en volg mijn Facebook pagina!

6 reacties op “Hierdoor kom je niet tot actie”

  1. Zeer negatieve energie vandaag. Pas opgestaan om half 2. Daar baal ik dan zo van dat mn hele dag is verpest. Weet maar niet hoe dit te veranderen

  2. Hallo Sandra,
    Ik heb vandaag 8 september 2019 de video bekeken van “Stop met positief denken”. Graag wil ik ingaan op de aanbieding om het programma te volgen. 450 euro met de bonussen erbij. Echter ik kan me niet opgeven, zodra ik op de knop druk verdwijnt de video. Ik ben al naar je site gesurft om te kijken of ik me daar kan aanmelden. Maar ook daar vind ik niets waar ik de aanbieding kan aanklikken. Er zal een oorzaak zijn, maar ik kom er niet achter welke.
    Kun jij me vertellen hoe ik me kan aanmelden?
    Groet Boriska

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top