Hoe je door visualiseren een stap dichterbij je dromen kunt komen

Wat wil jij nog?

Wil jij ooit nog eens naar een ver land? Een taal leren? Of misschien wel een studie doen? Wellicht wil je ooit nog eens een pottenbak cursus volgen? En lijkt dit nu allemaal ver weg? Zegt je verstand dat het toch niet mogelijk is, want je bent al 53 jaar of je kunt niet zo lang vakantie opnemen…? Het is belangrijk dat je je verstand laat kletsen. En  je richt op iets wat wél helpt. Een hele belangrijke stap om dichterbij je dromen te komen is: visualiseren.

Visualiseren met een tijdlijn

Visualiseer je droom en de stappen die je ervoor nodig hebt. Wat je daarbij kan helpen is een tijdlijn.

Teken een streep. Deze streep stelt je levenslijn voor. Teken op die lijn de mijlpalen die je al in je leven hebt gehad. Bijvoorbeeld: school afgemaakt, getrouwd, kinderen gekregen, kinderen het huis uit.  En zet vervolgens op die lijn welke dromen je wanneer bereikt wilt hebt. Stel dat je nu 55 bent en je op je 65e die verre reis wil maken. Of als de kinderen het huis uitgaan dan ga je die studie volgen. Teken het op de tijdlijn, zodat je helder hebt wanneer je die dromen gaat uitvoeren. En zo weet je ook wat je in gedachten prioriteit wil geven om te visualiseren.

Dat visualiseren doe je door letterlijk voor je te zien dat je bijvoorbeeld in Thailand rondloopt. Of dat je die leuke potten hebt gemaakt en dat ze bij je in vensterbank staan. Maak die visualisaties superhelder voor jezelf. Maak gebruik van de visualisatie kracht van je hersenen door te bedenken wat je dan voelt, ervaart of ruikt. Zo gaat je energie er naar toe om daar ook uit te komen. Je kunt er ook in gedachten een foto van maken en telkens het beeld oproepen.

Dus maak die tijdlijn! Zodat je voor jezelf overzichtelijk hebt: wat wil ik nog? En over hoeveel jaar? Misschien wil je het nu al? Of volgende week? Zet op de tijdlijn welke stappen je nodig hebt. Misschien eerst geld of verlof sparen. Visualiseer je droom zo vaak als je kan. Als je visualiseren als een serieuze taak ziet dan is het niet zomaar dagdromen. Het geeft je hersenen focus, houvast en het zet ze aan het werk om bij die droom uit te komen.

Wat zijn jouw dromen? Laat het me hieronder weten!


Meer video’s en tips? Abonneer je op mijn YouTube kanaal of like en volg mijn Facebook pagina!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top