Stop hiermee

Stoppen met dit maakt je leven waardevoller

Er is iets waar je vandaag nog mee kunt stoppen. Iets wat er voor zorgt dat je direct beter voor jezelf gaat zorgen.  Het is alleen belangrijk dat wéét wat dat is waar je vandaag nog mee kunt stoppen. Ik wist in het begin niet wat dit was.

Nadat ik er over had nagedacht kwam er ineens heel veel in me op. En die antwoorden hebben heel veel voor mij veranderd.

Om te kunnen weten waar je vandaag nog mee kunt stoppen, is het nodig dat je de volgende vraag beantwoord: “Wat maakt jouw leven op dit moment NIET waardevol?”

Herkauwen

Eerst moest deze vraag even landen bij me. Ik vond het eerst een vage vraag maar eigenlijk is het een hele duidelijke heldere vraag. Nadat ik hem een paar keer had herkauwd, kwam ik op een aantal kleine maar ook grote zaken die mijn leven niet waardevol maakten.

Ik dacht eerst aan kleine dingen. Zoals: foldertjes in de bus. “Wát?!”, denk je nu? Ja inderdaad. Reclamefolders. Ik had altijd het idee dat ik daar nog iets mee ‘moest’. Doornemen en bekijken en dan er vervolgens niks mee doen. Daar baalde ik al van dus naderhand gooide ik ze gewoon meteen in de papierbak. Maar ja dan was ik toch nog bezig met die folders op te ruimen. Eigenlijk was ik die folders helemaal zat. Ik wilde me er helemaal niet, op geen enkele manier, mee bezig houden. Dat gedoe met folders maakt mijn leven niet waardevol. Dus heb ik een ‘nee-nee’ sticker op de brievenbus geplakt.

Zo simpel?

Zúlke simpele dingen kunnen al veel verschil maken! Maar je moet er wel over nadenken en ze wel zíen. Anders blijf je alles op de automatische piloot doen. Zo liep ik ook vaak de trap op en af om dingen naar boven te brengen. Dat kon ook anders. Nu leg ik dingen op de trap en neem ik het ‘s avonds in 1 keer mee naar boven.

Die kleine dingen dagelijks anders doen kunnen je dag verlichten, zeker als het meerdere kleine dingen bij elkaar zijn.

Groter denken

Naarmate je de voordelen voelt van de kleine dingen, kun je groter gaan denken. Zo ben ik de administratie van mijn man uit handen te geven. Want ik vond dat ronduit geen leuke klus. Het maakte mijn leven niet waardevol. Dus daar ben ik mee gestopt. En ja tuurlijk, dat was loslaten en dat was even moeilijk. Maar nu ik merk dat het ook zonder mij helemaal goed komt, moet ik er niet aan denken om het er weer bij te hebben.

Onder hoge druk werken in de zorg, maakte mijn leven ook niet waardevol. Hoe dat kwam vertel ik in de video hieronder.

Lang moeilijk doen

Je kunt er heel lang moeilijk over doen maar als iets je leven niet waardevol maakt dan heb je ‘gewoon’ keuzes te maken.

Het is jouw leven, jij moet je leven leven. Er is niemand anders die dat voor je gaat doen.  Dus ga met deze vraag aan de slag zodat je vandaag nog beter voor jezelf gaat zorgen.

[video_player type=”youtube” dimensions=”560×315″ width=”560″ height=”315″ align=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ ipad_color=”black”]aHR0cHM6Ly95b3V0dS5iZS92QzB0U2RoVUxCRQ==[/video_player]

Waarmee ben jij gestopt om je leven waardevoller te maken? Laat het me hieronder weten.

Meer video’s? Abonneer je op mijn YouTube Kanaal en volg me op Facebook en Instagram.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top