Een simpele methode voor meer rust in je hoofd

Volle agenda

Ben jij de hele dag jezelf aan het voorbij rennen? Lig je ’s nachts te piekeren over wat je allemaal nog moet doen? Gun je jezelf geen tijd voor leuke dingen? Zit je hele dag vol en je hoofd dus ook? In dit artikel een simpele methode die je direct rust kan geven.

Denk jij wel eens: ‘ik heb geen tijd om mijn mails te lezen of Sandra’s video’s te kijken’ of ‘ik krijg stress van al die mails en video’s’. Je krijgt geen stress van alle mails en info. Je krijgt stress van het door blijven gaan met dingen doen die niet voor je werken. En daarom heb je geen tijd voor de dingen je juist hard nodig hebt of je iets op kunnen leveren.

Hoog tijd om een simpele methode toe te passen die hooguit een uurtje van je tijd kost maar je megaveel gaat opleveren.

Meer rust met deze simpele methode

Stap #1: Plan een uurtje vrij in een rustige omgeving zonder afleiding.

Stap #2: Maak een lijstje van dingen die niet voor jou werken. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld: na de was al die zwarte sokken met verschillende maten uitzoeken of drie keer per week naar de supermarkt gaan. Misschien heb je wel een computer die mega traag werkt en een bron van ergernis is. Of wellicht zijn het grotere zaken zoals een relatie met partner of vriendin die niet voor je werkt. Waar baal je van en waar zie je elke keer tegenop? Wat vind je allemaal simpelweg niet leuk?

Simpele methode voor meer rust in je hoofd

Stap #3: Kies een ding en onderneem actie. Je kunt daarbij kiezen om hetgeen waar je van baalt uit handen te geven. Of op een andere manier doen. Bijvoorbeeld 1 keer per week boodschappen doen voor de hele week in plaats van drie keer. Of je kunt besluiten om simpelweg te stoppen met hetgeen niet voor je werkt. Je hoeft geen Journaal op TV te kijken als je er alleen maar sip of negatief van wordt.

Het kan van alles zijn. Denk daarbij goed door. Het kunnen vaak de simpelste dingen zijn die niet voor je werken en die je over het hoofd ziet omdat ze zo alledaags zijn.

Wat ga je niet meer doen? Laat het me hieronder weten! Meer tips? Check Facebook of mijn andere artikelen.

Kijk je liever video’s? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top