Hoe voorkom je ergernis in het verkeer?

car-1149997_1280.jpg

Hoe voorkom je ergernis op de snelweg aan zondagsrijders?

Ergernis in het verkeer. Iedereen kent dat wel. In deze Facebook Live vertel aan de hand van het briljante inzicht van mijn oma hoe je voorkomt dat je je ergert aan zondagsrijders op de snelweg. Gegarandeerd dat je de volgende keer als je je op de snelweg ergert, hier aan denkt.

Dit helpt ook

Wat dacht je van zelf minder 'moeten'? Als je je ergert in het verkeer is het zeer waarschijnlijk dat je al hoog in je stressniveau zit. Doordat je nog heel veel moet of het al enorm druk hebt gehad. Je ontploft dan als iemand niet doorrijdt, of juist als een gek inhaalt op de snelweg. Eigenlijk is hoe je op de snelweg reageert op andere weggebruikers, een goede graadmeter voor je stressniveau. Want als je ontspannen onderweg bent, dan ontplof je toch niet zomaar? Als je merkt dat je je snel ergert, sta dan eens stil bij wat er is. Niet midden op de snelweg uiteraard. Maar bij jezelf. Wat is er aan de hand waardoor je zo lichtgeraakt bent? En wat kun je anders denken of doen?

Wat is het ergste wat er kan gebeuren?

Wat is het ergste wat er kan gebeuren als je te laat komt? Dan zitten er mensen te wachten of zijn collega's geïrriteerd. En wat is er dan weer het ergste wat er kan gebeuren? Ze mopperen misschien een paar minuten. Hoe erg is dat eigenlijk? Vul dit voor jezelf eens realistisch in. Grote kans dat dit dan reuze meevalt. Je wordt vast niet ontslagen. Je collega is ook wel eens te laat. Degene die op je zat te wachten, wijst je niet direct voor de rest van je leven af. Alleen omdat je een keer te laat was. Kortom: relativeer!

Minder ergernis: een 3 stappenplan

Je kunt uiteraard voorkomen dat je haast hebt door op tijd weg te gaan. Maar er kan van alles gebeuren waardoor de tijd gaat dringen. En wanneer dat gebeurt, denk dan aan dit stappenplan:

  1. Wees je bewust van wat je allemaal 'moet' op dat moment
  2. Bedenk wat het áller, állerergste is wat er kan gebeuren als je te laat komt en relativeer
  3. Neem gas terug en maak er een sport van geen haast te hebben

Dus de volgende keer dat je een zondagsrijder tegen komt, doe dan mee! Rijd gewoon heerlijk relaxed achter die zondagsrijder aan. Want: jij hebt tenslotte geen haast :).

Je kunt ook gratis meedoen met de Eye Opener Challenge. In deze videotraining leer je hoe je minder moet van jezelf. Wil je de video's overzichtelijk op een rij? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal.

Je inschrijving is niet gelukt. Probeer het nog eens.
Je inschrijving is gelukt.

Download de gratis 'Ik moet niks' Toolkit

Ik neem kennis van de privacy statement en door het formulier te verzenden ga ik daarmee akkoord. Je kan elk moment uitschrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven