In 4 stappen minder piekeren met de Anti-Pieker Methode

Wat is piekeren eigenlijk?

Voor minder piekeren is het belangrijk dat we even stilstaan bij wat piekeren eigenlijk is. Denken is eigenlijk een positief gesprek voeren met jezelf. Piekeren echter, is een negatief gesprek voeren met jezelf. Een gesprek dat zich steeds herhaalt en niet tot oplossingen of acties leidt. Dit soort gesprekken met jezelf kunnen een gewoonte worden. En voor je het weet sta je de dag op met piekergedachten. In dit artikel en met deze video help ik je om die gewoonte te doorbreken.

Minder piekeren kun je leren

Als je over alles piekert en negatief denkt, dan is dat een gewoonte. Je hoeft geen slachtoffer van je piekergedachten te zijn. Want minder piekeren kun je leren. Je kunt dus een nieuwe gewoonte trainen. Door je gedachten vanaf nu anders te trainen. Gedachten zijn niet iets wat je overkomt! Je kunt zelf bepalen waar die gedachten over gaan. Je kunt zelf de richting van je denkpatroon bepalen. En in het begin zal dat niet makkelijk zijn en energie kosten. Maar wat denk je dat piekeren aan energie kost?

Energie sloper

Als je veel piekert en het moeilijk vindt om beslissingen te nemen dan is dat waarschijnlijk de oorzaak waardoor je vastloopt. Het rond blijven hangen van onbeslistheid is echter de allergrootste energiesloper die je maar kan bedenken. Het geeft je een enorm negatieve stemming die alle actie afremt. Je raakt er moedeloos van en zorgt ervoor dat je blijft ronddraaien met je gedachten. Piekeren zorgt niet voor een oplossing, het zorgt alleen maar voor stress.

Volg de Anti-Pieker Methode

Piekeren doen we meestal over dingen waar we geen invloed op hebben, of waar niet direct een oplossing voor is. Alleen daarom al is erover nadenken nutteloos. Er is slechts 1 goede strategie. Laat het los en richt je aandacht en energie op dingen waarin je wél actie kunt ondernemen. Laat los waar je geen invloed op hebt! Bekijk hieronder het filmpje om inspiratie op te doen met de Anti-Pieker Methode. Volg de 4 stappen en train jezelf in minder piekeren!

Lukt het jou om minder te piekeren? Laat het me hieronder weten.

Meer video’s? Aboneer je op mijn YouTube kanaal of check mijn Facebook pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top