‘Hoe ga ik om met piekergedachten?’

woman-1901702_1280-e1590492112581.jpg

In deze Facebook Live beantwoord ik de vraag: 'Hoe ga ik om met piekergedachten?'

Gratis apps

Om je te helpen om beter om te gaan met piekergedachten vind je hier een paar handige apps.

Calm (iPhone, Android): Deze app geeft verschillende meditaties, korter en langer, en je kunt kiezen voor mooie plaatsjes en geluiden, zoals vogels en stromend water. Mooi vorm gegeven met beelden en geluiden. Je kunt kiezen uit verschillende programma’s. Engelstalig.

Meditation helper (Android): Je kunt kiezen uit verschillende geluiden en je meditatiesessies programmeren. Hij houdt ook bij hoeveel dagen achtereen je aan mediteren bent toegekomen. Kan motiverend werken. Engelstalig.

Lotus Bud (iPhone): Dit vind ik een hele leuke en simpele app. Als je de app activeert dan zal hij ad random een bel laten klinken om je eraan te herinneren een mindful moment te nemen. Je geeft aan tot hoe laat hij dat moet doen, en je zet hem aan. Super simel.

Med Timer (iPhone): Deze app herinnert je eraan om elke dag te mediteren. Is dus ondersteunend. In de betaalde versie (3 dollar) kun je jezelf uitdagen door een challenge te formuleren, waarbij wordt bijgehouden wanneer je mediteert. Engelstalig.

Insight timer free (iPhone, Android): Je kunt kiezen uit verschillende geluiden en een timer zetten. Als je wil kun je upgraden (3 euro) en dan kun je deelnemen aan een netwerk. Je kunt dan bijvoorbeeld zien waar ter wereld op dat mensen nog meer mensen aan het mediteren zijn. Engelstalig (maar je gebruikt nauwelijks woorden, dus met een beetje Engels kom je er al uit).

Stop, breathe and think (iPhone, Android):Biedt verschillende meditaties. Hij houdt ook bij wanneer je hebt gemediteerd en hoe lang. Je kunt stickers verdienen voor elke keer dat je hebt gemediteerd. Dat klinkt misschien kinderachtig en dat is het eigenlijk ook. Op een goede manier dan. Want het werkt! Engelstalig

Betaalde apps

Headspace (iPhone, Android) (10 dagen gratis, daarna betaald): Vrolijk vormgegeven, meditaties van circa 10 minuten. Headspace heeft ook een mooie website. Je kunt 10 dagen lang gratis oefenen, daarna kun je kiezen voor een van de betaalde versies om er mee door te gaan. Met leuke filmpjes! Engelstalig.

Mindfulness Bell (iPhone, Android) (€ 0,79): Een eenvoudige app waarbij je kunt kiezen uit 2 geluiden, en kunt aangeven wanneer de bel moet beginnen (nu, of je geeft een specifieke tijd in). Je kunt ook instellen hoe vaak hij moet gaan (random, of om de hoeveel minuten). En je kunt aangeven  wanneer hij moet stoppen (na een x aantal minuten of uur).

Mindfulness App (iPhone, Android) (€ 4,99): Bevat de meest gebruikte mindfulnessoefeningen in iets kortere versies, ingesproken door 3 Nederlandse stemmen.

De Mindfulness App (van MindApps, voor Iphone) (€1,79): De mogelijkheid voor reminders om te pauzeren, geleide meditatie, stille meditatie. Je kunt je ook laten wekken voor een meditatie op vaste momenten.

Insight timer meditation (Iphone, Android) (€1,59): Je kunt kiezen uit 8 verschillende bellen en een timer zetten, net als bij de gratis app. Alleen nu kun je ook statistieken bijhouden over het oefenen, en zien hoeveel anderen er op hetzelfde moment mediteren (met behulp van deze app).

Meer verdieping in het omgaan met piekergedachten

Wil je nog meer verdieping en handvatten om op een handigere manier om te gaan met piekeren en negatieve gedachten? Meld je dan aan voor de Eye Opener Challenge (gratis) of de uitgebreide online training De Bevrijding. Volg me ook op Facebook voor waardevolle tips en downloads. Wil je de video's overzichtelijk op een rij? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal.

Je inschrijving is niet gelukt. Probeer het nog eens.
Je inschrijving is gelukt.

Download de gratis 'Ik moet niks' Toolkit

Ik neem kennis van de privacy statement en door het formulier te verzenden ga ik daarmee akkoord. Je kan elk moment uitschrijven.

3 gedachten over “‘Hoe ga ik om met piekergedachten?’”

    1. Hoi Bernadette, je kunt de apps downloaden op je smartphone. Via de App store voor Iphone en via de Google Play Store voor Android. Succes! Groetjes, Sandra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven